Ny dronelov er vedtaget - TME AirView
17214
post-template-default,single,single-post,postid-17214,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Ny dronelov er vedtaget

04 jun Ny dronelov er vedtaget

Ny dronelov er vedtaget

31. maj vedtog folketinget den opdaterende og mere tidsvarende lov omkring droneflyvning

Lovforslaget, der altså nu bliver til lov, har været undervejs siden december 2015. Den nye lov har til formål at skabe mere tidsvarende rammer for droneflyvning, der især tager hensyn til danske virksomheders udnyttelse af dronepotentialet. Samtidig skal loven modvirke ulovlig brug af droner heri indbefattet brug af droner, der er i strid med privatlivets fred.

Erhvervsfremme, der tager hensyn til privatlivet

Med vedtagelsen af den nye lov i dag sikrer vi, at Danmark er et af de steder i verden, hvor den nye teknologi har gode betingelser. Lovforslaget skal sikre erhvervsfremme ved standardiserede, gennemskuelige og klare regler, så virksomheder og borgere tydeligt ved, hvad de må, og hvad de ikke må. Vi tager de nødvendige hensyn til sikkerhed og privatlivets fred, så borgerne kan føle sig trygge i takt med, at branchen og teknologien udvikler sig, udtaler transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i forbindelse med vedtagelsen af loven. 

Sammenfiltret og forvirrende regelsæt

Og der har været behov for en opdatering af de hidtidige regler for droneflyvning. Tidligere har reglerne, der berører droneflyvning været noget af en dispensationsjungle at finde rundt i, men det skal den nye og mere overskuelige lovgivning altså nu råde bod på.

Regulering og kontrol er god imagepleje

Hos de virksomheder, der arbejder professionelt med droner, er man overbevist om, at den nye lovgivning, udover at skabe bedre arbejdsbetingelser, også vil være med til at give droneflyvning et bedre rygte. Det gælder også hos AirView.

Hos AirView hilser vi de nye regler velkommen. Vi mener, der løbende skal reguleres på hele drone området i Danmark for at sikre, at erhvervsvirksomheder indenfor området ikke oplever amatører, der flyver rundt og laver ting, der kan skade hele den professionelle del af branchen, fortæller indehaver og dronepilot, Mogens Thomsen.

Amatørdroner skader branchens renomme

Hos AirView oplever man oftere og oftere, at amatører optager og sælger dronefilm og -fotos uden at have hverken et CVR-nummer, eller de rette tilladelser og certifikater i orden. Sådanne vilde vesten tilstande har ifølge AirView længe repræsenteret en trussel mod branchens gode omdømme, og hos AirView bakker man derfor 100 % op om den nye lov.

“Vi mener, at alle dronepiloter skal have den rette uddannelse og flyve efter de udstukne regler. Flyves der kommercielt, så skal forsikring og driftshåndbog være udarbejdet. Hver gang det ikke er tilfældet, skaber det dårlig omtale for alle os, der har tingene i orden.  Med den nye lov i kraft kommer der styr på droneflyvning, og det er noget vi har glædet os  til længe,” siger Mogens Thomsen og fortsætter:

“Droner vil komme til at spille en markant rolle inden for eksempelvis naturpleje og inspektion af vigtig infrastruktur, og de vil blive et vigtigt hjælpemiddel for vores redningstjenester til at redde liv. Og så er droner typisk også mere klimavenlige, fordi de er så lette. Derfor glæder det mig meget, at Folketinget i dag viser deres opbakning til regeringens forslag.”